Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Η Ματριόσκα ταξιδεύει στα Γιάννενα


Ευχαριστώ όλους τους φίλους για την παρουσία τους το Σάββατο στην Πάτρα, και φυσικά το βιβλιοπωλείο Discover για τη συνεχή στήριξη. Την Πέμπτη επιστρέφουμε μαζί με τη Ματριόσκα στα Γιάννενα. Φίλοι, γνωστοί και αναγνώστες θα μαζευτούμε στο θέατρο Πολυθέαμα, θα μιλήσουμε για το πώς φτιάχτηκε το βιβλίο, θα δείξουμε ένα μικρό φιλμάκι, θα διαβάσουμε ένα διήγημα και θα παίξουμε πολλή μουσική.


Φυσικά η είσοδος είναι ελεύθερη, σας περιμένουμε με ανυπομονησία!

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Η Ματριόσκα ταξιδεύει στην Πάτρα


Αυτό το Σάββατο θα είμαστε ξανά στο αγαπημένο βιβλιοπωλείο Discover στην Πάτρα, για να παρουσιάσουμε μία ξύλινη κούκλα, τη Ματριόσκα. Το καινούργιο βιβλίο των βορειοδυτικών εκδόσεων είναι μια συλλογή διηγημάτων, φωτογραφιών και μουσικής.

Σας περιμένουμε το Σάββατο στις 6 μ.μ. για να μιλήσουμε για το βιβλίο, να ακούσουμε ζωντανά σε μια μίνι-συναυλία τα τραγούδια και τις μουσικές που έχουν γραφτεί αποκλειστικά για τη Ματριόσκα, και οπωσδήποτε να περάσουμε καλά. Η είσοδος φυσικά είναι ελεύθερη, και αν θέλετε μπορείτε να συντονιστείτε και με το event εδώ.

*περισσότερες πληροφορίες για τη Ματριόσκα διαβάστε και στη σελίδα του βιβλίου

ανακύκλωση βιβλίων στην Πρωτοπορία


Να μια πολύ καλή ιδέα. Πηγαίνοντας σε οποιοδήποτε κατάστημα της Πρωτοπορίας και δίνοντας ένα παλιό σας βιβλίο, κερδίζετε έκπτωση 10% στην αγορά ενός καινούργιου. Σημειώνω ότι αυτή η έκπτωση μετράει αθροιστικά με την έκπτωση 10% που ήδη κάνει η Πρωτοπορία στα βιβλία της.

Είναι ωραίο να προβάλλονται τέτοιες πρωτοβουλίες και νομίζω μου δίνει αφορμή για κάτι αντίστοιχο με τις βορειοδυτικές. Σκέφτομαι σε αναγνώστες από τα Γιάννενα που θα μας φέρνουν το βιβλίο που έχουν διαβάσει, να κάνουμε έκπτωση 50% στον επόμενο τίτλο μας που θέλουν να αγοράσουν. Ίσως το εφαρμόσω λίγο πριν τις γιορτές.

Πού θα βρείτε τα βιβλιοπωλεία της Πρωτοπορίας:

-Αθήνα, Γραβιάς 3-5
-Θεσσαλονίκη, Λ. Νίκης 3
-Πάτρα, Γεροκωστοπούλου 31-33


*αν ασχολείστε έστω και λίγο με λογοτεχνικά ιστολόγια, θα έχετε μάθει για την ανάρτηση του Don't ever read me, που ξεκίνησε μια μεγάλη συζήτηση για τις τιμές των βιβλίων

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

μετανοείτε


...Το τέλος του κόσμου είναι κοντά, και μαζί του οπωσδήποτε θα έρθει και το τέλος της λογοτεχνίας. Στις 17 του μηνός δημοσιεύθηκε ένα άρθρο στην Καθημερινή, που αναφέρει ότι η αγορά του βιβλίου βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. Ισχύει από πολλές απόψεις.

Στο εξαιρετικό λογοτεχνικό ιστολόγιο Don't ever read Me, μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο, αλλά και την ενδιαφέρουσα συζήτηση που ακολουθεί στα σχόλια.


*το προϊόν της φωτογραφίας προέρχεται από εδώ